Sinterklaas 2023  Maar liefst 33 kinderen en hun ouders/opa’s/oma’s kwamen zaterdag 25 november naar het dorpshuis om de Sint en zijn pieten te verwelkomen!!!                                                 Uiteraard was er voor ieder kind een woordje van de Sint en een mooi cadeautje + lekkere zak snoep!!!

     Sinterklaas 2023    De pieten bezoeken de 80+ leden en hebben voor iedereen een heerlijke banketletter meegenomen!!!

                        Pubquiz oktober 2023.  Een bomvolle zaal in het dorpshuis met super enthousiaste mensen!! Zeer geslaagd, erg gezellig!!!!

                                                                                                   

 Zaterdag 15 juli de 37ste Jaarmarkt! Ca. 100 standhouders, prachtig weer en een gezellige sfeer!! Kortom, een zeer geslaagde dag mede dankzij de vele vrijwilligers die zich wederom geweldig hebben ingezet om deze Jaarmarkt weer tot een groot succes te maken! Namens het bestuur: Hartelijk dank!!

Op de eerste foto wethouder Wietze Potze van de gemeente Westerwolde die de markt opent!!!!

Op de één na laatste foto Hennie Schlimbach en Hennie Bults die vele jaren tijdens de Jaarmarkt de bruinen bonen kraam hebben bediend! Zij hebben helaas aangegeven hiermee te stoppen. Het bestuur bedankt beide dames voor hun inzet!!!

Op de laatste foto de vlag met het logo van Plaatselijk Belang De Maten. Veel inwoners hebben tijdens de Jaarmarkt de vlag gehesen!! Een supermooi initiatief!!!!

Uitreiking cheque € 3000.- van Rabobank Groninger Land aan Plaatselijk Belang De Maten inzake project Hybride lucht-water warmtepomp. Van rechts naar links coöperatief directeur Rabobank Koen Ronner, bestuurslid Frans Leeuw en voorzitter Herman Schlimbach.  April 2023

                                                                                                                       Kaartseizoen 2022/2023

Op de eerste foto de drie prijswinnaars van het seizoen. Na de prijsuitreiking nog even gezellig nazitten!!!

                                                                                                         Opbouw paasbult/fakkeloptocht 9 april 2023

Ook in 2023 kon de fakkeloptocht weer doorgaan. Ca. 130 kinderen met hun familie kwamen om 19.00 uur een fakkel ophalen in het dorpshuis. Om 20.00 uur vertrok de stoet richting de paasbult, waar zich een grote menigte had verzameld om niets van deze traditie te missen! Nadat de kinderen zich rondom de paasbult hadden verzameld mochten ze de fakkels er in gooien en kon men genieten van het vuur en de gezelligheid!!!

Jaarmarkt 16 juli 2022. Na twee jaar afwezigheid weer mogelijk! Wat een comeback!!! 115 standhouders hadden zich aangemeld. Het werd een prachtige dag! Het weer was schitterend met ca. 22 graden en volop zonneschijn! De vele bezoekers hadden het prima naar hun zin op het terras! Kortom: Geweldig! Mede door de inzet van vele vrijwilligers een mooi succes!!! Het bestuur is supertrots dat het een geslaagde dag is geweest met een zeer tevredenstellend financieel resultaat!

Op zaterdag 25 september 2021 een lunch georganiseerd voor alle leden in het kader van “t Ken Weer, dat wil zeggen: Feestelijk Heropening van het Dorpshuis na een lange sluitingsperiode i.v.m. corona. Het was prima weer om buiten op het terras te zitten en erg gezellig!!! Zeer geslaagd!!!

Kerstinstuif 21 december 2019!!!  Een sfeervol samenzijn onder het genot van een drankje en heerlijke erwtensoep en broodje rookworst. Tevens de mogelijkheid kniepertjes, spekdikken en oliebollen te kopen.

                                                                      Bijeenkomst Plattelandsvrouwen  thema Kerst: 2019

                                                          Sint Nicolaas en zijn Pieten in het dorpshuis op zaterdag 30 november 2019.

Barbecue georganiseerd door het bestuur voor alle vrijwilligers als dank voor hun inzet!!           Zaterdag 14 september 2019.

                                                                                                     Jaarmarkt 2019                                                                                                                         

De dag begon met prima weer, echter vanaf 13.00 uur veel regen met als gevolg einde publieke belangstelling en standhouders die naar huis gingen. Desondanks bleef het toch gezellig zowel op het dorpsplein als aan de Moersloot.                                                                       

                                                                                                 Kaartavond 2019

                                                                                                                                     Paasbult 2019                                                                                                                                     Als gevolg van de weersomstandigheden (droogte en harde wind) gaf de Gemeente geen toestemming. De bult moest worden versnipperd op kosten van de vereniging. Nog nooit eerder is dit voorgekomen.